Joves representants als consistoris catalans

jornada-joventut-07-2013L’estudi de la Fundació Ferrer i Guàrdia va ser presentat en el marc de la Jornada “Joves, participació i política. De la investigació a l’acció participativa”; la recerca analitza les trajectòries d’incorporació a la política i els perfils polítics i socials dels joves regidors i regidores electes a les municipals catalanes de 2007.

L’Institut d’Anàlisi Social i Polítiques Públiques de la Fundació Ferrer i Guàrdia va fer la presentació pública de l’estudi “Joves representants als consistoris catalans” el passat 3 de juliol a la “Jornada sobre joventut, participació i política. De la investigació a l’acció”, organitzada de forma conjunta per la Direcció General de Joventut, la Direcció General de Relacions Institucionals i el Parlament. L’acte central de la jornada va ser la presentació dels resultats de l’Enquesta de participació i política 2011.

L’estudi de la Fundació Ferrer i Guàrdia, analitza les trajectòries d’incorporació a la política dels i les joves representants, així com els seus perfils polítics i socials .

Entre els joves representants destaca la seva elevada exposició a la política durant la infantesa i la joventut (al 40% de les llars dels i les joves representants es parlava sovint de política) i el seu elevat grau de vinculació associativa tant en el passat (el 66% ha estat representant dels estudiants i el 40% va participar en entitats d’educació en el lleure), com en el present: el 76% dels joves representants estan associats més enllà de la seva afiliació política. En el conjunt de la societat catalana, la proporció és del 46,4% (EPP 2011).

Pel que fa a la seva acció política el 90% consideren que incorporen innovacions respecte les formes tradicionals de fer política, gran part d’aquestes innovacions comporten una major proximitat a la ciutadania, introduint per tant mesures de regeneració democràtica.

L’estudi ha estat publicat per la Direcció General de Joventut dins la col·lecció e-Quaderns (núm. 11) i està disponible per ser descarregat en la seva web.

Més informació:
www.gencat.cat/joventut