Visca Bill Gates

M’agraden els telèfons mòbils! Ara pots parlar amb tothom des de qualsevol indret, en qualsevol moment i sense dependre d’estar connectat físicament a un lloc. Ara parlem molt més i ho podem fer contínuament. A més s’han inventat un aparell amb un auricular i un micròfon penjat d’un cable que permet parlar tranquil·lament pel carrer. Ara ens comuniquem millor que mai!

Penso que calen encara alguns avenços tecnològics. Caldria que la ciència donés un pas més, uns passos més. Per què tenir un auricular a l’orella penjat d’un fil? Potser caldria reduir més l’auricular i implantar-ho perennement a l’orella. Després, es podria aprofitar la marcació automàtica i quan diguem, per exemple, “Marta”, que la Marta es connecti. Per fer-ho més real caldria que la pantalla del mòbil se situés a un espai virtual davant dels nostres ulls, com si fos un promter.

Des que ens aixequem al matí podríem anar parlant amb tothom sense parar un moment. Quan anéssim a dormir podríem desconnectar-lo. Un cop en aquesta situació ja no caldria viure en ciutats ni àrees metropolitanes, sinó que podríem viure en qualsevol lloc, seríem una part de l’espai virtual i, per tant, el lloc real seria molt secundari.

El cervell, poc a poc, es podria anar entrenant, com els pilots d’avions de combat, i només amb moviment d’ulls o una petita vibració en algun espai cerebral es podrien donar ordres de connexió i desconnexió. Els avenços en telepatia assajats per la NASA es podrien aplicar a les nostres necessitats de comunicació. Poc a poc el nostre cervell desenvoluparia una activitat autònoma i faria que tot funcionés automàticament.

Tot i que el panorama és tan bo, sempre hi ha uns tiquis miquis radicals que a tot hi veuen problemes. Es veu que amb un auricular implantat i en el marc de la telepatia, les grans companyies de telecomunicacions poden estimular els cervells i emetre spots publicitaris directament a l’inconscient.

Els governs han demanat el control sobre aquest nou sistema. Els radicals han afirmat -com és lògic, cap mitjà de comunicació respectable se n’ha fet ressò- que, per un error al sistema, 10 ciutadans de Llagostera a les darreres eleccions europees volien votar tant sí com no, en Bush. Bill Gates ha fet unes declaracions dient: “és impossible que hàgim comès un error semblant”. No se sap a hores d’ara l’efecte dels virus informàtics al cervell, però per un problema hipotètic no podem anar en contra del progrés de la ciència, com no ho hem fet amb l’energia nuclear o els transgènics, que tants bons resultats han donat.

Us deixo perquè acabo de rebre al cervell un missatge del Corte Inglés informant-me que s’han adonat que no tinc melmelada a la nevera i que, agafant-me el ero de compte corrent gravat al cervell, m’han fet la comanda adient. Tot són avantatges amb les noves tecnologies! Visca Bill Gates!