Quo vadis Internet? O vigila que te la fotràs!

La xarxa de xarxes, la solució absoluta de tots els problemes que l’home té o que encara ha d’inventar… la repera!

Què bé que va dilluns al matí quan t’agafa la depre… connectar-te a la http://www.victoriassecret.com/index_flash.html on et regalen la vista unes simpàtiques senyoretes amb carn on cal tenir-ne, no com els penjadors ambulants que surten per la tele lluïnt el darrer model del més embogit del modistos.

D’altra banda és un sistema d’extensió de la cultura fantàstic, la veritat és que, tot i que m’han comentat que els joves es baixen els darrers èxits musicals compulsivament i gratuïtament, jo no he trobat quasi bé res de música de cambra ni cap gravació que valgui la pena de les operes d’en Verdi o de música medieval mossàrab.

Malgrat aquesta mancança és en la democratització del bon cinema on trobem la utilitat de la xarxa… Què bé poder veure les estrenes de les pel·lícules dies abans que arribin a les sales, sense el soroll de crispetes, senyores comentaristes i nens simpàtics! Llàstima que, de vegades, gent sense consciència, sota la caràtula de pel·lícules com Shrek, n’hi pengen de senyors i senyores fent coses rares, sí sí rares, perquè si les intentés fer jo m’agafaria una rampa, no només allà mateix, que m’haurien d’ingressar. Això caldria perseguir-ho amb la llei a la mà perquè els honrats internautes poguem fruir de la llibertat amb tranquil·litat.

Però no només és en el lleure en que és tan important Internet. Sense anar més lluny, un conegut té un negoci de gran valor afegit. Per compte dels seus clients munta empreses en països de recursos escassos com Gibraltar, les Illes del Canal, Seychelles etc. Des d’on compra pisos i cases a llocs turístics amb problemes d’atur com la Costa del Sol o el Nord d’Àfrica, generant d’aquesta manera molts llocs de treball i un gran estalvi i rendibilitat per als seus clients… I sí, tot a través d’Internet.

Aquest procés global que impulsa la xarxa de xarxes ha convertit Catalunya en una potència àudiovisual. Per exemple, conec un industrial que, després d’un procés de forta inversió en R i D i una acurada selecció d’actors, directors i tècnics, produeix pel·lícules molt artístiques amb senyors i senyores, o senyores i senyores, o senyors i senyors, o de tothom amb tothom que distribueix a través d’Internet a un mercat global.

Finalment, no vull oblidar l’utilíssim correu electrònic… Què faríem si deixéssim de rebre el trailer del darrer anunci divertit, les fotos catxondes o el comentari polític més mordaç! Quedaríem aïllats del món i retornaríem al caríssim sistema de telèfon i fax fora d’hores de presència del Jefe per rebre aquest interessant material.

No hi ha dubte, Internet ens ha canviat la vida fent-nos més intel·ligents, més lliures i més savis.