Impossible banyar-se

Banyar-se en les societats democràtiques occidentals i globalitzades és cada vegada més difícil. D’entrada, tenim tota mena de dificultats ètiques i morals. Diuen els ecologistes que banyar-se és un atemptat al medi ambient. L’aigua és un bé escàs que cal gastar amb prudència. Follar també és un bé escàs i encara ho fem sempre que podem. O no? De vegades sembla que els ecologistes siguin militants catòlics que ens vulguin treure tots els plaers de la vida. O és que potser un s’ha de dutxar només per higiene? O és que hem de menjar només per alimentar-nos? I el plaer de banyar-se i d’un bon menjar i d’un bon beure? I follar només per fer nous catalans catòlics?

Bé, si has superat l’obstacle ideològic -falsa consciència per als marxistes ortodoxos- arribes a tenir les dificultats pràctiques -praxi, per als mateixos.

Em fico a la banyera, obro l’aigua calenta a l’hivern i gaudeixo. Com que porto ulleres i no me’n recordo, normalment me n’adono quan un tel de boira es posa sobre els meus ulls. Per tant, em trec les ulleres: tinc davant meu tot un món borrós, ple d’incerteses. Em mullo el cap i busco a les palpentes el xampú. L’obro i, sense mirar, me’n poso als cabells. Diuen que un bon massatge capil·lar va bé per a la caspa. Tot d’una noto una sensació estranya: una mena de fang de color vermellós baixa per l’espatlla. Busco les ulleres, que s’han escorregut fins al fons de la pica del lavabo, les netejo com puc i miro el pot: “fang de les illes Figi al coco de Singapur”. Collons! Quin merder tinc fotut al cap. Em poso el xampú i repeteixo l’operació 5 cops fins que sembla que els cabells han quedat, almenys, com abans. Ja més relaxat busco a les palpentes el sabó del cos i me’n poso. Al cap d’una estona noto una estranya sensació greixosa, hòstia! Què cony m’he fotut! Torno a buscar les ulleres i llegeixo: “Body milk a la pastanaga i herbes asiàtiques”. Busco el sabó i necessito tres bugades senceres. En aquest moment me n’adono que l’aigua de la banyera és de color negre amb tons de greix per tot. M’aixeco i m’he de dutxar ràpidament. Els ecologistes han aconseguit que les dones boicotegin els banys dels catalans.